Inicio > Mis eListas > aulainf > Mensajes

 Índice de Mensajes 
 Mensajes 21005 al 21024 
AsuntoAutor
Re: Linkat, fiasco Josep Pu
Linkat, un fiasco? Dr. Joan
Re: Linkat, un fia Josep Pu
Re: Linkat, un fia Sergi Tu
Clonar sistemes Fr Josep Pu
Re: Linkat, un fia Josep Pu
Re: Linkat, un fia Jordi Ma
Linkat, un fiasco? Dr. Joan
Re: Linkat, un fia Sergi Tu
Re: Linkat, un fia Sergi Tu
Re: Linkat, un fia Sergi Tu
Re: Linkat, un fia Josep Pu
Re: Linkat, un fia Dr. Joan
Re: Linkat, un fia Josep Pu
Re: Linkat, un fia Jordi Ma
Re: Linkat, un fia Manel So
Re: Linkat, un fia Josep Pu
Xerrada sobre guif Sergi Tu
Novetats Linkat (o Dr. Joan
Novetats Linkat Joan
 << 20 ant. | 20 sig. >>
 
AULAINF
P醙ina principal    Mensajes | Enviar Mensaje | Ficheros | Datos | Encuestas | Eventos | Mis Preferencias

Mostrando mensaje 21046     < Anterior | Siguiente >
Responder a este mensaje
Asunto:[aulainf] Novetats Linkat (openSuSe 11.1 i Netbooks amb Linkat)
Fecha:Miercoles, 4 de Febrero, 2009  15:28:56 (-0800)
Autor:Dr. Joan de Gracia <jdegra25 @.....es>

Benvolguts/des,

Us envio les darreres novetats relacionades amb la Linkat.

Hem comen莽at l'any amb un canvi de look del portal Linkat i esperem aviat obrir l'espai wiki per tal que la comunitat d'usuaris linkat pugui participar activament.

Avui hem publicat una not铆cia al portal referent al canvi de la base de Linkat. Com sabreu, Linkat es basa en el producte empresarial de Novell SLE10, el canvi que veurem vindr脿 de la m脿 de la distribuci贸 comunit脿ria openSuSe 11.1. Aquesta distribuci贸 incorpora les darreres versions de programes, biblioteques i kernel. Aquest canvi representa l'evoluci贸 natural de la distribuci贸 i una millora important del projecte.


Una altra not铆cia que ha aparegut avui mateix al portal de Gencat ha estat aquesta i est脿 relacionada amb l'煤s de NetBooks i Linkat. Aquest mat铆 he assistit a la presentaci贸 que ha fet el Conseller d'Educaci贸 i s'han repartit 22 netbooks de l'empresa Diode, serigrafiats amb el logo Linkat i amb la Linkat instal路lada i plenament operativa (i perqu猫 no dir-ho, aquests netbooks venien acompanyats per una motxilla per dur-los a classe (tamb茅 portava el logo Linkat).

El que m茅s m'ha agradat ha estat quan els alumnes han obert aquests netbooks amb Linkat i han comen莽at a fer-los servir com si fos el m茅s normal del m贸n. De fet, el Miquel Tarradell ha estat el primer centre pilot Linkat que v脿rem tenir.. L'impuls que s'ha fet des del centre cap al Programari Lliure ha fet que ara aquests alumnes puguin treballar amb tota naturalitat amb Linkat.

Ara s铆, us passo l'enlla莽 a la not铆cia i al text 铆ntegre:


"Educaci贸 posa en marxa el programari lliure Linkat en ordinadors ultralleugers a l'IES Miquel Tarradell de Barcelona"

Us copio la not铆cia sencera:

"
  • 22 alumnes d鈥檃quest centre rebran en pr茅stec fins a final de curs aquests ordinadors s贸n especialment adients per a l鈥櫭簊 escolar gr脿cies a la combinaci贸 de solidesa i simplicitat
  • El Departament d鈥橢ducaci贸 i l鈥檈mpresa Diode han col路laborat per adaptar aquests equipaments al programari Linkat
  • L鈥橧ES Miquel Tarradell comen莽ar脿 a utilitzar aquests ordinadors ultralleugers amb els alumnes de Batxillerat, que tenen una 脿mplia experi猫ncia en l鈥櫭簊 de les noves tecnologies com a eina d鈥檃prenentatge
L鈥橧nstitut d鈥橢ducaci贸 Secund脿ria Miquel Tarradell de Barcelona ser脿 el primer que treballar脿 amb els ordinadors ultralleugers de baix cost per a cada alumne i el sistema operatiu Linkat de programari lliure com a material b脿sic de classe. El conseller d鈥橢ducaci贸, Ernest Maragall, ha presidit avui l鈥檃cte de lliurament d鈥檃quest material, cedit per l鈥檈mpresa Diode Espa帽a.
 
Els ordinadors ultralleugers que funcionen amb el sistema operatiu Linkat de programari lliure en catal脿 permetran que els 22 estudiants de segon de Batxillerat estudi茂n i rebin les classes a partir dels materials digitals en comptes dels llibres de text i la pissarra. Aquesta tipologia d鈥檈quipaments 茅s la prevista en el projecte 鈥淥ne Laptop per Child鈥, impulsat per Nicholas Negroponte des del Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 茅s especialment indicada per a usos escolar gr脿cies a la seva combinaci贸 de robustesa i simplicitat.
 
A Catalunya, el Departament d鈥橢ducaci贸 ha col路laborat amb l鈥檈mpresa Diode per adaptar aquests ordinadors lleugers al programari Linkat de programari lliure. La introducci贸 d鈥檃quests ordinadors a l鈥橧ES Miquel Tarradell 茅s la prova pilot que posar脿 en funcionament aquest tipus d鈥檕rdinadors amb el programari Linkat.
 
 
Llarga experi猫ncia en noves tecnologies
 
L鈥橧ES Miquel Tarradell es va fundar el curs 1996-1997. Actualment compta amb dues l铆nies ( dues classes per curs) d鈥橢SO, una de Batxillerat i tres cicles formatius: el CFGM d鈥橝tenci贸 Sociosanit脿ria, el CFGS d鈥橧ntegraci贸 Social i el CFGS d鈥橢ducaci贸 Infantil.. Els seus alumnes provenen de vint pa茂sos diferents.
 
Aquest centre educatiu va rebre el Premi Catalunya Educaci贸 de l鈥檃ny 2005 per posar en marxa experi猫ncies d鈥檌nnovaci贸 pedag貌gica per resoldre amb 猫xit la integraci贸 de l鈥檃lumnat nouvingut.
 
Va ser, a m茅s, un dels 20 primers centres educatius que van fer servir el programa Linkat, al febrer de 2006. I de fet, els alumnes que ara cursen segon de Batxillerat tenen una 脿mplia experi猫ncia en l鈥櫭簊 de les noves tecnologies basades en el programari lliure en catal脿 com a part de les eines d鈥檃prenentatge.
 
Des de tercer curs d鈥橢SO van estudiar seguint un projecte propi del centre en qu猫 s鈥檜tilitzaven com a eix vertebrador les produccions audiovisuals, els mitjans de comunicaci贸, el treball cooperatiu i els materials elaborats pels mateixos professors.
 
Amb aquestes eines, l鈥檃prenentatge es basava en assolir unes determinades compet猫ncies a trav茅s d鈥檃ctivitats que combinessin all貌 que s鈥檋avia d鈥檃prendre en les diferents assignatures.
 
4 de febrer de 2009


**********************************
* *
* Per un programari *
* LLIURE i en CATAL脌 *
* *
* Entre tots fem Linkat, la teva *
* distribuci贸 educativa. *
* *
* Si us plau, per a l'intercanvi *
* de fitxers utilitza formats *
* normalitzats PDF(ISO-19005, *
* ISO-32000) i/o ODF (ISO-26300) *
* *
* Sigues 猫tic, utilitza *
* programari lliure *
* *
* NO a les Patents de Programari *
* *
**********************************
# Usuari registrat de
# GNU/Linux:
# #350320
#
# Fonero #848890
#
**********************************

Crea tu propia Red Social de Noticias
O participa en las muchas ya creadas. ¡Es lo último, es útil y divertido! ¿A qué esperas?
es.corank.com